nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Rafel Torres: «Rotger ja havia planificat aquesta legislatura com la del seu relleu»

El coordinador general es prepara per agafar el testimoni de l'actual batle

Rafel Torres ha estat designat per Pere Rotger com el seu substitut per aspirar a la batlia d'aquí a quatre anys. De moment, ha estat nomenat coordinador general de totes les àrees municipals i portaveu de l'equip de govern del PP, i no es descarta que assumeixi la batlia si el nou president del Parlament abandona l'Ajuntament abans del 2007.

-Esperàveu que el batle d'Inca acceptàs un càrrec a Palma?
-Estava segur que Jaume Matas el tendria dins el seu grup de confiança perquè Pere Rotger s'ho mereix com a persona i per la tasca que ha fet com a batle i president del PP a Mallorca. La presidència del Parlament és un càrrec de molt de prestigi i crec que haurà valorat el seu caràcter dialogant i obert a tothom.

-Podrà Rotger compaginar amb eficàcia els seus càrrecs?
-Ell ja havia planificat aquesta legislatura perquè fos la del seu relleu a l'Ajuntament. Per una part, jo he estat nomenat coordinador general de les àrees municipals i, per l'altra, hi haurà dos tinents de batle més. Aquest equip de govern ha demostrat la seva capacitat de feina i de sacrifici i ajudarem el nostre batle en tot allò que puguem.

-El vostre càrrec és de nova creació: quina serà exactament la vostra funció?
-Per una banda, em permetrà conèixer de prop totes les àrees de l'Ajuntament, cosa que servirà per a la meva formació. De l'altra, podré estar al costat de Pere Rotger i aprendre de la seva gestió. Supòs que també hauré d'assumir algunes feines de representació de la batlia que ara Pere no podrà dur a terme com abans.

-Us pot perjudicar que Rotger us hagi nomenat tan prest el seu successor?
-Des que vaig entrar com a regidor al seu equip, ell i jo vàrem tenir un feeling especial tant personalment com políticament i en aquests anys encara ha anat a més. Supòs que ell ha volgut que no hi hagi canvis dràstics i ja ho ha dit, però que quedi clar que només és una declaració d'intencions. Més endavant ja veurem si jo he de ser el candidat, però sé cert que a partir d'ara em veuré més exposat a les crítiques.

-Estau preparat per assumir la batlia abans del 2007?
-En principi no, perquè Rotger sempre ha dit que quedarà els quatre anys a la btlia. Ara bé, ell haurà de veure quines són les obligacions del seu nou càrrec i podria canviar d'opinió.

-És el vostre un premi per la feina fosca dins el partit i durant la campanya electoral?
-Evidentment a les persones les avaluen per un balanç dels mèrits en la seva gestió. Pere Rotger reconeix els mèrits i no tan sols ho ha fet amb mi, sinó per exemple amb Joan Rubert, que ara serà tinent de batle, i abans amb Tolo Seguí.

-Què serà allò més difícil d'aprendre del model de batle que ha desenvolupat Rotger?
-Alguns l'han qualificat de populista, però jo crec que el seu model és extraordinari. Per a un batle és fàcil que la gent li tengui respecte, però durant la campanya electoral he pogut comprovar que el poble d'Inca estima realment Pere Rotger. I això és molt difícil, perquè l'estimació es guanya dia a dia. Ell, sempre que ha pogut, ha ajudat tothom sempre que això no perjudiqui ningú.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.