algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Els pares d'alumnes i l'Stei estudien recórrer l'equiparació de la religió

Consideren que la formació religiosa és competència de la família

La Federació Estatal d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FEAPA) i el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament (Stei) estudien la interposició d'un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la decisió del Ministeri d'Educació que la religió sigui avaluable i computable a primària, secundària i batxillerat.

Així ho va informar ahir el president de la Federació de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca (Fapa-Mallorca), Fernando Martín, qui va rebutjar el decret, «ja que l'assignatura de religió no hauria d'estar inclosa en el currículum». Va argumentar que la formació religiosa del menor ha de quedar fora de l'horari escolar i ser competència de l'àmbit privat de la família. A més, va considerar poc convenient «el fet d'obligar les famílies a posicionar-se».

En el mateix sentit, la secretària general de l'Stei-I, Neus Santaner, va trobar una «aberració» aquesta iniciativa, ja que «la formació religiosa ha de partir de les famílies, i no dels centres, ni tan sols dels concertats». «La Constitució -va dir- marca molt clarament la separació entre Estat i religió». En la mateixa línia, el Lobby de Dones criticà a través d'un comunicat la decisió del Ministeri d'Educació perquè la religió computi com una assignatura més a primària, secundària i batxillerat.

«És inacceptable -afirma- que tornin a prevaler valors que ja consideràvem superats i que històricament han estat un fre per a les llibertats, els drets de les dones i l'emancipació com a éssers humans». Finalment, des de de la patronal majoritària de l'ensenyament concertat de confessionari catòlic, Educació i Gestió, es va qualificar ahir de «raonable» la mesura presa pel Ministeri d'Educació. En opinió de l'entitat, que presideix Marta Monfort, «el que no tenia sentit és que la religió fos avaluable però que no computàs, ni que l'actual alternativa a la religió tingui un tractament diferent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.