algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Gesa encara no ha cobrat l'enllumenat de les carreteres de Mallorca del 2001

El Govern diu que correspon al CIM i el Consell demana doblers per pagar el deute

95376
Les obres en les carreteres impliquen modificacions de les línies elèctriques, la qual cosa és una despesa afegida. | T.AYUGA.


Gesa encara no ha cobrat la totalitat de les factures corresponents a l'enllumenat de les carreteres de Mallorca de l'exercici del 2001, el darrer any que el Govern balear gestionava aquestes competències fins que, a partir del gener del 2002, foren transferides als consells insulars.

Maria del Mar Gual, directora general d'Hisenda del CIM, confirmà aquest impagament, que xifrà en un 50% del milió d'euros que encara queda pendent d'abonar per les factures del 2001, i denuncià que el Govern no es vol fer càrrec de la despesa, mentre Gesa ja ha començat a reclamar a la institució el pagament del deute.

Però el Govern defensa el contrari, tal com explicà Joan Cifre, cap del Departament d'Obres Públiques. Cifre reconegué que existeixen dos tipus de deutes amb l'empresa d'electricitat: pel consum elèctric i per la modificació de les línies per les obres realitzades en les carreteres.

Segons Cifre, «les transferències implicaven els pressuposts i els deutes», però digué que, en tot cas, els rebuts pendents afecten el consum dels darrers mesos del 2001, que es cobren a començaments del 2002.

En base a les xifres que disposa el cap del Departament d'Obres Públiques, el deute a Mallorca ascendeix a 256.000 euros; a Menorca arriba a 9.800 i a Eivissa, a 2.500. Quant a la modificació de línies electriques per obres, la quantitat pendent se situa en els 44.310 euros a Mallorca.

«La discrepància sorgeix en el moment que el Consell Insular planteja que pagarà les factures, sempre que el Govern doni els doblers, però l'Executiu ja no disposa de pressupost perquè s'ha transferit amb les competències». Joan Cifre insistí que «la Intervenció de la Comunitat Autònoma no acceptaria el pagament, perquè no hi ha cap partida d'on es pugui treure l'efectiu».

El Govern indica que tots els expedients, incloses les factures, estan en mans del Consell Insular i que, sense competències, el Departament de Carreteres no té ni el pressupost ni la capacitat jurídica per liquidar els pagaments pendents. María del Mar Gual recordà que el mateix va succeir amb les expropiacions, que el Govern havia deixat de pagar durant el darrer any que gestiona les carreteres illenques.

«Els propietaris venien contínuament i al final Govern i CIM signàrem un conveni per un import de 10.681.000 euros, quantitat amb la qual es resolgueren tots els expedients».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.