algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Els pronòstics es compleixen i Tous governarà en minoria

La votació fou secreta i només EU-EV secundà la candidata d'IA


L'Ajuntament d'Artà inicia una nova etapa amb Margalida Tous al capdavant del Consistori. La batlessa del grup Unió Independents d'Artà (UIA) va rebre els vots favorables dels dos edils del seu grup, Elvira Piris i Josep Danús, i també va tenir el suport de l'edil d'EU-EV, Julen Adrián.

Però la resta de partits que formen la corporació municipal no secundaren Tous, motiu pel qual la legislatura arranca amb un govern en minoria format pels tres regidors d'UIA i fins a quatre partits a l'oposició: PSOE, UM, PP i EU-EV.

El ple de la investidura va tenir el seu moment més intens quan es procedí a la votació secreta del futur batle, si bé no hi hagué novetats. Julen Adrián explicà els motius pels quals votà Tous: «Avui votam una batlessa i no les relacions amb partit o amb l'altre». Adrián també deixà clar que «ens situam directament a l'oposició igual que fa quatre anys».

Per la seva banda, Tous apuntà que «no podem declinar la responsabilitat d'acceptar la batlia, perquè si ens presentam a unes eleccions no és per declinar responsabilitats, sinó per adquirir-ne perquè el poble, que és sobirà, ha triat amb tot el seu coneixement i saviesa». Tous va convidar la resta de partits a fer feina pel bé del municipi recordant que: «Tots els grups polítics, els cinc que tenim representació municipal, hem de col·laborar per treballar junts, per implicarnos positivament en la tasca de dur el Consistori endavant».

Quant a la resta de partits, la seva intenció és fer feina en positiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.