nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Antich: «L'autovia de Manacor a Inca col·lapsarà l'accés a Palma»

Els socialistes creuen que la proposta del PP «desertitzarà el Pla»

T. GARCIES. Palma.
El PSOE afirma que la proposta de xarxa viària que han pactat el PP i UM amb la construcció d'una nova autovia entre Inca i Manacor provocarà un col·lapse brutal a l'entrada de Palma. En aquests moments l'autopista d'Inca genera un trànsit de 75.000 vehicles diaris, però amb la construcció de la nova autovia els socialistes estimen que 25.000 cotxes que usaven la carretera de Manacor es desviaran cap a Inca i provocaran després greus problemes a l'accés a Palma.

El secretari general dels socialistes, Francesc Antich, i el responsable de Transports, Francesc Quetglas, varen demanar al PP que reestudiï la proposta de xarxa viària tot explicant que aquesta no s'ha de dur a terme «a cops d'idees i improvisacions ni a cops de compondre pactes».

Antich es va queixar que la nova autovia provocarà «un greu desequilibri territorial que significa deixar la comarca del pla desertitzada». Antich manté, per contra, que el projecte de desdoblament que defensava el Govern fins ara i que estava a punt d'adjudicar-se «donava vida a aquests pobles i creava un eix per a l'oferta comercial i industrial evitant que fossin pobles dormitoris».

Els socialistes es mostren preocupats per l'impacte paisatgístic de la nova via; perquè la nova autovia suposa 61 km enfront dels 51 d'una autopista Palma-Manacor i també perquè la coincidència amb el traçat del tren pot tenir repercussions negatives per a aquest transport públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.