algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Educació edita un manual de català per als immigrants d'origen àrab

L'objectiu és oferir-los material didàctic per facilitar la seva integració

F.OLIVA.Palma.
El conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, i la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, van presentar ahir una nova edició del manual d'autoaprenentatge A l'abast, aquest cop adreçat a persones no catalanoparlants d'origen àrab. El material es repartirà entre associacions i oficines d'atenció d'immigrants així com als centres d'ensenyament de primària i secundària de les Balears.

El director general de Política Lingüística, Joan Melià, va explicar que l'objectiu d'aquesta iniciativa «és convidar la població àrab de l'arxipèlag a acostar-se al coneixement de la llengua catalana». Melià va recordar que aquest material, del qual s'han fet un miler d'exemplars, no és nou ja que prèviament se'n van fer edicions similars en anglès i alemany i que ara s'ha decidit editar-ne un dirigit a la població àrab per ser aquesta una comunitat que ha incrementat notablement la seva presència a les Balears en els darrers anys.

Per la seva part, Caro va destacar l'ús de la llengua catalana entre els immigrants com a «factor d'integració i convivència» i va qualificar el manual d'«eina interessant i didàctica» per aconseguir fer efectiva aquesta integració.

L'edició àrab del llibre A l'abast consisteix en un manual amb 250 frases senzilles i usuals en català així com un cassette i presenta dues novetats respecte a anteriors edicions. En primer lloc, juntament amb les frases en català i la traducció en àrab s'hi ha afegit la «transliteració» per la qual cosa després de la frase en català en alafabet llatí hi ha la mateixa frase en alfabet àrab per tal de solucionar les dificultats alafabètiques.

La segona novetat passa pel canvi de suport de l'enregistrament que abans es feia en Cd-Rom i ara és en un cassette en el qual primer es pronuncia la frase en català, posteriorment en àrab i després es repeteix en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.