algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El sector espera que el futur Govern els impulsi una marca de qualitat


L'Associació de Productors de Bestiar Porcí de les Balears està interessada en la implantació d'una marca de qualitat: PMS (Porc Mallorquí Selecte). De fet, ara ja té 43 criadors que l'estan posant en marxa.

Des de l'Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA) estan treballant en la millora gènica del porc mallorquí. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració conjunta entre la Conselleria d'Agricultura de Balears i la de Catalunya.

Ara des de l'Associació esperen que la Conselleria, amb l'ajuda de la Universitat de les Illes Balears (UIB), pugui crear aquí un institut semblant al que hi ha a Catalunya, l'IRTA. La intenció no és cap altra que disposar dels mitjans científics adequats per continuar experimentant en la millora gènica de la cabanya insular.

Els ramaders consideren que tan sols millorant el producte que treuen al mercat podran continuar subsistint. Ara com ara, ja estan criant porcs selectes que etiqueten amb un distintiu que du les inicials PMS.

«Tenim un bon grapat de socis que creuen en aquest projecte; ara esperam que el futur conseller o consellera es mostri interessat a continuar aquesta inicitiva», afirma el president de l'entitat, Joan Rovira.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.