algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

La Diada del Malalt celebrada a Lluc reuneix prop de 2.000 persones

Fa més de vint anys que l'Església de Mallorca organitza aquest acte

Devers 2.000 persones assistiren ahir a la Diada del Malalt, a Lluc, i que des de fa 22 anys organitza l'Església de Mallorca amb la finalitat d'encoratjar tots aquells qui pateixen perquè no tenen salut, i de conscienciar la societat dels problemes que aquestes persones sofreixen.

Prop d'una vintena d'autocars que partiren de les diverses parròquies i residències de l'Illa començaren a arribar al santuari a partir de les deu del matí, amb els malalts que assistiren a la celebració acompanyats per familiars, professionals de la medicina i per voluntaris. Hi va destacar l'assistència d'un grup nombrós de Campos, de la residència de la Bonanova i de la Llar dels Ancians del Consell, entre altres.

A diferència d'altres anys, en què el bisbe Teodor Úbeda presidia l'eucaristia, ahir ho va fer l'administrador diocesà Andreu Genovart, el qual va tenir paraules de record per al finat: «Era tradició que el bisbe presidís aquesta eucaristia, però ara no el tenim entre nosaltres, tot i que estam ben segurs que des del cel ens ajuda i avui vull recordar-lo agraït i encoratjat».

Genovart també va animar els malalts presents a la missa, als quals manifestà que «no és estrany que qui pateix es vagi fent preguntes i es desanimi, però des de la nostra fe hem de posar tots els mitjans tècnics per afrontar-ho».

El representant diocesà va demanar als responsables de les parròquies que «considerin com una de les prioritats l'eliminació de les barreres arquitectòniques, amb l'objectiu de facilitar l'accés dels malalts als temples».

Després d'aquestes paraules, es dugueren a terme les ofrenes florals a la Mare de Déu de Lluc i a les 13.00 hores hi hagué el dinar a l'Acolliment.

La delegada diocesana de la Pastoral de la Salut, Esperança Florit, explicà ahir que «any rere any participa més gent en aquesta trobada, que permet als malalts venir a passar el dia al santuari de Lluc, que està als peus de la Mare de Déu, i així l'Església els pot dedicar un dia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.