cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
23°

Antich inclourà Calvià en la seva oferta a UM per pactar el Consell

Els Verds no acceptaran que Munar tengui la institució en solitari

J.T/T.B/N.D.Palma.
El PSIB ultima la seva oferta a Maria Antònia Munar, que podria incloure un pacte de govern a l'Ajuntament de Calvià, on Unió Mallorquina té la clau de la governabilitat. El secretari general dels socialistes, Francesc Antich, estaria intentant tancar una proposta concreta basada en un acord de mínims entre totes les forces d'esquerra.

Per tal de contrarestar l'oferta del PP, els socialistes estarien disposats fins i tot a compartir amb UM la batlia de Calvià, un fet que fins ara els populars no han acceptat. La proposta de mínims, que es presentarà aviat, tendria el suport d'Esquerra Unida però encara no hauria arribat a les mans del PSM i crearia reticències en la direcció d'Els Verds, que ha manifestat clarament que no donarà suport a un govern en solitari per a UM.

El secretari d'Organització del PSIB-PSOE, Damià Cànoves, no va voler comentar ahir l'oferta del PP i només va anunciar que els socialistes donaran a conèixer properament la seva, que «no pretén igualar la del PP», «serà diferent i punt. A partir d'aquí els nacionalistes decidiran».

Per altra banda, el PSM mantendrà dilluns la seva primera «presa de contacte» amb UM després de les eleccions. El secretari general, Mateu Morro, va defensar la necessitat d'arribar a acords entre els partits d'esquerra i nacionalistes però va deixar clar que el seu partit «no està en disposició de fer cap oferta» concreta als de Munar.

El responsable nacionalista va deixar clar que ell no havia participat en l'elaboració de cap oferta concreta de tota l'esquerra per poder presentar UM i «ignoro si el PSOE en té cap». Morro també va recordar que el PSM no té representació a Calvià. Els nacionalistes celebraran dissabte un Consell de Direcció Política en la qual es plantejaran «uns eixos de treball oberts que puguin servir» per negociar la reedició d'un Pacte de Progrés al Consell.

Esquerra Unida manté la voluntat d'assolir un acord programàtic sense parlar de càrrecs i Els Verds també, però la responsable dels ecologistes, Margalida Rosselló, va deixar clar ahir que una institució com el Consell «no ha de quedar en mans d'un sol partit a no ser que tengui la majoria absoluta». Els Verds mantenen la seva disposició a assolir acords però no són partidaris d'igualar l'oferta de Matas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.