algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Rodríguez: «Val més evitar les morts a la carretera que el territori on es fa una autopista»

El secretari general relaciona la victòria del PP amb el fet d'haver connectat amb la gent

TOMEU GARCIES. Palma.
La victòria electoral del Partit Popular ha suposat també el reforçament de la figura de l'actual secretari general, José María Rodríguez, que exposa el seu parer respecte de la situació postelectoral a les Balears.

-A què atribueix la victòria del PP?
-Ha estat un èxit de sintonia del PP que ha sabut connectar amb el desig de la gent i transmetre la confiança que la gestió del PP seria distinta a la del Pacte de Progrés.

-Com és pot explicar aquest suport en un partit que fa un mes semblava tocat?
-Mai el PP no ha tingut conflictes interns malgrat que ha passat per desgràcies com ePrestige o la guerra de l'Iraq. Ens han volgut martiritzar amb la guerra i el 'xapapote' i la nostra gent s'ha adonat que el PP no ha estat culpable i sí ha estat decisiu en resoldrer-los.

-El seu nom surt a moltes travesses com a conseller?
-Som home de partit. Ara som diputat electe i conseller i és l'únic segur. Si el president o les circumstàncies em criden per a altres responsabilitats estaré a disposició del partit.

-Per al futur govern del Consell. De quina solució es mostra més partidari?
-La solució més avantatjosa seria assolir un acord estable amb una força propera a nosaltres i fer un govern fort que prengui decisions per donar solucions als problemes que té Mallorca. Hem de pactar un programa per tenir un creixement sostenible i garantir la qualitat de vida de la gent. Això és el que ha de mirar el futur acord del Consell. La resta són interessos particulars.

-El seu partit ha assumit molts compromisos: la lliure elecció de centre, la supressió de l'ecotaxa o construir autopistes. No l'espanta crear tanta expectativa?
-Això és el que vol la gent. Ningú no vol més accidents mortals a les carreteres. Això vol dir carreteres segures i si hem de fer autopistes les farem. Valen molt més evitar les morts que hi ha a la carretera que el territori que s'empra per fer una autopista. A les escoles la gent ha de poder triar centre d'estudis per als fills i que per exemple 12.000 persones no hagin d'enganyar l'administració canviant de domicili. Amb l'ecotaxa el que passa és que és un impost injust perquè no s'aplica generalment i això ataca els comptes de les empreses i perjudica els treballadors. Hem de fer possible un creixement que permeti actuacions al medi ambient sense nous imposts especials.

-Es pot compensar els ingressos de l'ecotaxa?
-El nou sistema de finançament va suposar 21.000 milions de pessetes més per a Balears. Sense ecotaxa hi haurà mes inversions en els propers anys que en els darrers multiplicat per dos.

-A alguns municipis el PP està fent una aproximació al PSM. Podria fer-se el mateix a altres nivells?
-El PSM haurà de fer una reflexió i pensar si les posicions radicals sintonitzen amb els ciutadans. Nosaltres amb un PSM radical com el que hem vist no podem arribar a acords més enllà dels municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.