algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
15°

Sampol és rellevat com a cap de la Federació PSM-Entesa Nacionalista

El Partit diu que estava previst i ho desvincula dels resultats electorals

Pere Sampol ha deixat de ser el president de la Federació PSM-Entesa Nacionalista. La comissió executiva, reunida dilluns a Palma, va acordar per unanimitat proclamar el secretari general d'Entesa Nacionalista i Ecologista, l'eivissenc Enric Ribes, nou president de la Federació. El PSM va treure ferro al relleu, que estava acordat prèviament als estatuts, i el va desvincular totalment dels pobres resultats assolits en els darrers comicis.

Els estatuts d'aquesta organització política, que aglutina els partits Entesa Nacionalista d'Eivissa i el PSM de Mallorca i de Menorca, marquen que la presidència recaurà en un dels dirigents de les formacions que l'integren, de forma rotatòria i per un període de 16 mesos. Així, l'eivissenc Enric Ribes encapçalarà la formació fins el mes d'octubre de 2004, substituint Pere Sampol, que havia estat elegit el febrer del 2002.

Sampol perd un càrrec de projecció pública, de caire representatiu i protocol·lari però sense contingut executiu. Tot i això, el dirigent nacionalista continuarà sent membre de l'Executiva de la Federació i del PSM, on ocupa el càrrec de president de la comissió executiva. El secretari d'organització del PSM, Joan Antoni Salas, va deixar clar que el relleu no té «cap relació» amb els resultats electorals. «No té cap lectura política», va dir.

El nou president de la Federació, Enric Ribes, va expressar a través d'un comunicat l'«orgull» que suposa ocupar aquest càrrec, sobretot «tenint en compte el delicat panorama polític actual de Balears i el repte que representa afrontar les pròximes eleccions generals i europees». Ribes es proposa com a objectiu del seu mandat «intentar reforçar la cohesió de la federació i les seves possibilitats d'actuació política conjunta, a més d'afegir la sensibilitat que es té des de l'illa d'Eivissa».

En la reunió celebrada dilluns a Palma es va fer també una reflexió sobre els resultats electorals destacant el «constructiu treball realitzat pels representants de la federació a les institucions, on s'han tingut responsabilitats de govern» i es constatà «la necessitat de seguir treballant per reforçar la presència dels nacionalismes progressistes i ecologistes al conjunt de les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.