algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Els pobles de pes d'UM volen un pacte amb l'esquerra al Consell

Munar només està disposada a compartir el govern insular amb un sol partit

TOMEU GARCIES. Palma.
La majoria de representants dels municipis de la Part Forana on Unió Mallorquina té un pes polític rellevant es decanten per la negociació d'un pacte amb els partits d'esquerres al Consell de Mallorca. Almenys això és el que es va posar de manifest ahir vespre durant la reunió que va tenir lloc a la seu del partit i en la qual prengueren part càrrecs electes i dirigents de comitès locals de 24 municipis.

La presidenta de la formació, Maria Antònia Munar, havia convocat aquesta trobada per contrastar de primera mà l'opinió dels seus «pesos pesants» als pobles en relació a com s'ha d'actuar respecte d'un possible pacte amb el PP. També eren presents a la reunió altres membres de la directiva, com Miquel Nadal, Damià Nicolau, Josep Lliteres o Antoni Pascual.

Durant l'encontre, que es va allargar prop de dues hores, els portaveus de cada comitè exposaren de manera resumida la situació política del seu municipi. Així mateix, manifestaren el seu parer sobre un pacte al CIM. Així, s'hi va constatar que tots els comitès locals de la zona nord de l'Illa com ara Alcúdia, Muro, sa Pobla o Pollença estiren clarament cap a l'esquerra. Tots aquests pobles així ho indicaren, llevat de Pollença, que no hi va intervenir però que manté una posició semblant.

També es comparteix aquesta opinió a Porreres, un poble emblemàtic del poder d'UM, després d'haver-hi obtingut una majoria absoluta en les eleccions. Altres casos significatius, com Calvià o Manacor, no es definiren. El cas de Calvià ve determinat perquè la direcció d'UM podria supeditar un acord en aquest municipi al Govern del Consell. El contrapunt el va posar Sóller, els representants del qual sí que es manifestaren més favorables a negociar amb el PP.

Respecte de les negociacions municipals en cada poble, la direcció d'UM ha donat llibertat absoluta per negociar amb els partits amb què es consideri oportú. La cúpula d'UM reunirà avui els representants dels municipis restants per comprovar si aquest sentiment majoritari es comparteix a tota la Part Forana.

Si és així, Maria Antònia Munar quedarà fortament condicionada per les seves bases a l'hora d'acceptar un tracte amb Jaume Matas, i més si l'acord no compleix totes les expectatives que havia posat al Consell i que implicaven governar aquesta institució en solitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.