algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

L'autòpsia descarta que l'alumna finada practicant atletisme patís un atac d'asma

L'examen forense practicat ahir a Núria Valldeperas apunta cap a una mort sobtada

97986
Núria es va desplomar a la pista d'atletisme del poliesportiu Prínceps d'Espanya.

J. JIMÉNEZ. Palma.
L'autòpsia practicada ahir al cadàver de l'estudianta de 16 anys que va morir divendres mentre practicava atletisme al poliesportiu Prínceps d'Espanya ha descartat que patís una crisi asmàtica mentre corria i els primers resultats de l'examen forense semblen indicar que Núria Valldeperas Pol va tenir una mort sobtada.

La forense Juana Siquier va realitzar ahir l'autòpsia a les dependències del cementeri palmesà. Ara es remetran algunes mostres a un laboratori de Barcelona per completar els resultats i per treure'n les conclusions definitives.

Mentrestant, el col·legi Lluís Vives, on anava Núria des de l'edat de tres anys, continuava sumit ahir en la commoció per la tràgica mort de l'alumna i el seu director, Miquel Riutort, comentà a aquest diari que «es trata d'un autèntic drama i tots n'estam molt afectats». Molts d'alumnes continuen evocant el record de la seva companya.

El responsable docent, que demanà que es respecti el dolor de la família i que s'eviti la morbositat gratuïta en un assumpte tan tràgic, va mostrar la seva estranyesa pels comentaris segons els quals que la jove era asmàtica i que aquesta circumstància podria haver influït en la seva mort sobtada. «En totes les revisions mèdiques obligatòries que en tenim al col·legi no hi ha cap indici que fos asmàtica i la mare no sabia tampoc que ho fos», va explicar.

Ara bé, pareix que ahir el pare de la morta recordà que de petita, amb tres o quatre anys, sí que va tenir alguns problemes relacionats amb l'asma, però que després va superar. Finalment, Riutort va explicar que seran els alumnes els encarregats, si així ho volen, de fer el darrer homenatge a la seva amiga.

Demà, dimecres, a les vuit de l'horabaixa, tindrà lloc a l'església palmesana de sant Miquel el funeral per Núria Valldeperas Pol, al qual s'espera que acudeixin nombrosos estudiants del seu col·legi i professors.

Una de les incògnites principals que queden per resoldre és aclarir per què aparegué a la motxilla de la jove un inhalador bronquial del tipus Ventolin, com els utilitzats pels asmàtics. Així mateix, alguns dels companys de la finada han declarat que tenien constància que patia d'aquesta malaltia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.