La fundació Voltor Negre obrirà un centre per reintroduir l'espècie

L'entitat tindrà com a punt de referència dels seus projectes la finca de Son Pons

TW
0

La Fundació per a la Conservació del Voltor Negre obrirà a partir d'aquest estiu un centre a la finca de Son Pons, ubicada en el municipi de Campanet i que compta amb unes 20 hectàrees, per tal de convertir-se en un punt de referència internacional per a la conservació de la natura i en especial dels voltors en l'àmbit de la mediterrània.

Cal recordar que la BVCF (Black Vulture Conservation Foundation) la conformen experts d'Espanya, França, Holanda, Alemanya i Àustria, i fou creada l'any 1986 amb el suport de la Societat Zoològica de Frankfurt. Com a objectiu principal es fixà contribuir a la recuperació del voltor negre a Europa i restablir la seva antiga àrea de distribució en el continent.

Una de les activitats del centre serà la coordinació de projectes de reintroducció de l'espècie a la resta d'Europa, mantenint els voltors a les seves instal·lacions abans de l'exportació per al seu alliberament. Ara la Fundació té projectes de reintroducció del voltor negre a diverses zones d'Espanya, Portugal, França, Itàlia i els Balcans.

Segons explica el director de projectes, Juan José Sánchez, «totes aquestes idees formen part d'una estratègia global de conservació per a la qual comptam amb una estreta col·laboració de governs i ONG locals, entitats de caràcter internacional i la Unió Europea».

El nou centre tindrà zones per a l'aparellament i estarà obert a treballar amb altres espècies perquè també serà la seu de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània.

Voltor Negre s'incorporà l'any 1986 al programa de recuperació de l'espècie a Mallorca, tasca que posaren en marxa el GOB, la Societat d'Història Natural de les Illes i el Govern a principis dels anys 80, quan el voltor negre es trobava a punt de l'extinció amb tan sols 20 exemplars. La de Mallorca és la darrera població de voltor negre del món.