algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

L'agricultura hidropònica: a la recerca del conreu vegetal més sa

Aquesta modalitat sense terra representa el 80 per cent de l'Illa


Conjugar qualitat alimentària, rendiment econòmic i preservació del medi ambient, avui no és un entrebanc per als agricultors que practiquen la modalitat de l'agricultura anomenada hidropònica. Una agricultura que no empra terra per a la seva producció i que ha esdevingut un sinònim d'estalvi d'aigua, recursos naturals i supressió d'insecticides i plaguicides. El conreu hidropònic s'ha implantat majoritàriament a la comarca de Manacor, representant més del 80 per cent de la producció total de l'Illa en aquesta modalitat.

«La planta mai no té estrès ni nutricional ni ambiental», explica el pagès manacorí Guillem Galmés, el qual des de fa un any s'ha convertit a la hidropònica amb el monocultiu del pebre de padró. «El 80 per cent del pebre de padró que es comercialitza a través de l'associació d'Agroilla prové de les 10 hectàrees que tenim conrades aquí, en Es Pou Nou de Manacor», argumenta Guillem.

A l'agricultura hidropònica se substitueix la terra per una matèria inorgànica, com ara la perlita, a la qual s'hi incorporen els nutrients que la planta necessita. «Mai no adobam ni tampoc regam de més. La planta només absorbeix allò que necessita», assegura Guillem, que ha vist un increment de la producció en més d'un 40 per cent en el decurs d'aquest darrer any i gràcies a la hidropònica. Un altre dels pagesos de Manacor que també s'ha passat a la hidropònica és Mateu Pascual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.