algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

Yahoo! tria www.productebalear.net millor pàgina web econòmica en català

És l'únic lloc d'internet de les Balears guanyador en una categoria temàtica del prestigiós portal

La pàgina web que promou les empreses que comercialitzen productes de les Illes Balears, http://www.productebalear.net, ha estat elegida per Yahoo Incorporation com a millor site econòmic en català.

Aquesta distinció és la primera que atorga la multinacional de serveis cibernàutics d'ençà que és en català. Precisament, amb aquest i altres premis Yahoo Incorporation ha volgut celebrar el primer any de la seva versió en la llengua pròpia dels Països Catalans.

Segons varen explicar fonts oficials de l'empresa multinacional, «ben aviat Yahoo! en català farà un any i ja és hora de fer una avaluació de l'estat de la nostra llengua a internet. És per això que hem triat una selecció dels millors llocs web en català de totes les categories. Bon disseny, cuidada elaboració, continguts interessants i navegabilitat són alguns dels elements que hem tingut en compte». En concret, les webs guanyadores es reparteixen en tretze categories temàtiques i cinc de geogràfiques.

Dit això, http://www.productebalears.net ha estat l'única web de les Illes premiada en les categories temàtiques, que abracen tots els Països Catalans. Arran d'aquest reconeixement, la pàgina serà inclosa fins dia 30 de gener en una pàgina especial del portahttp://ct.yahoo.com que està dedicada als millors llocs del 2002. A part, es mantindrà com un enllaç del portal a http://ct.yahoo.com/sellecio/index.htm i quedarà registrat tot el 2003.

Miquel Gual, coordinador de Producte Balear, se sent satisfet del premi, en especial perquè la web havia estat concebuda per «donar a conèixer de manera gratuïta el producte balear». La web inclou enllaços a diferents productors balears i disposa d'una botiga virtual. En concret, classifica les empreses en tres sectors (agroalimentari; artesà i industrial) i en vint activitats diferents (onze incloses dins el sector agroalimentari; quatre dins l'artesà i quatre més dins la indústria). A més d'en català, la pàgina web està a disposició dels navegants en espanyol i en anglès, ja que està pensada per promoure l'exportació de productes balears.

Tot i que els premis han començat a arribar enguany, el cert és que http://www.productebalear.net ja fa més de dos anys que opera. Així i tot, segons Miquel Gual, «el febrer d'enguany vàrem transformar quasi per complet la pàgina».

Precisament, en els dos anys que du de funcionament i en els deu mesos de nova estètica aquest és el segon premi que ha rebut la web, després que el canal M7 n'hi donàs un altre també subratllant la seva qualitat com a eina de la xarxa.

Tant la web com el departament de Producte Balear depenen de la Conselleria de Vicepresidència del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.