cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Un veí malalt demana al rei la seva intervenció per cobrar l'atur

Miguel Àngel Belda, de 35 anys, pateix un tumor cancerigen maligne

Miguel Àngel Belda té 35 anys, viu a Montuïri i abans residia a Manacor. Arribà a Mallorca l'any 1996 i fa unes setmanes va decidir demanar ajuda directament a la Zarzuela mitjançant diverses cartes via fax dirigides al Rei Joan Carles. Vol que el monarca intervingui i l'ajudi a cobrar el subsidi de l'atur que l'hi correspon.

La història de Miguel Àngel, però, es complicà el passat dia 7 de novembre. Un informe clínic de l'hospital de Manacor, on fou sotmès a cinc intervencions quirúrgigues per dolors a l'espatlla, revela que Belda fou traslladat a l'Hospital la Fe de València i just quan havia de ser operat se li va detectar un «tumor cancerigen maligne lligat al nervi principal de la columna» i això fa impossible que sigui extirpat. L'informe recomana quimioteràpia i medicines calmants, però, segons explica, «no tenc doblers per als medicaments, a les nits no puc dormir, no puc suportar el dolor».

Miquel Àngel ha enviat cartes al SOIB i a l'INEM per poder cobrar l'atur, que «em correspon "diu" pel temps treballat a l'empresa International First Class Courier». Fins i tot va enviar cartes al president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga, qui el va ajudar per poder visitar un metge especialista de Lugo. Miguel Àngel creu que aquesta pot ser la causa dels seus problemes perquè «crec que des que vaig anar a Lugo els metges d'aquí es desentenen de mi. Una altra de les causes que «ningú em faci cas» és que «fa uns sis mesos em vaig empadronar aquí però l'INEM és estatal, encara que no hi hauria d'haver cap problema», comenta.

Miguel Àngel es lamenta que «ja no em queda res pel que lluitar ni pel que viure», i així ho explica en la carta remesa al rei d'Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.