nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

Delegació prohibeix el canvi d'itinerari de la manifestació del 31-D

L'organització creu que només es posen traves perquè la iniciativa no tingui èxit

Delegació de Govern ha denegat als organitzadors de la manifestació nacionalista de la Diada de Mallorca el permís perquè dia 30 aquesta passi per la plaça d'Espanya i acabi al parc de les Estacions. La delegada del Govern, Catalina Cirer, va informar ahir a la Plataforma 31 de desembre, organitzadora de l'esdeveniment, la seva negativa a que s'alteri el recorregut previst inicialment per a la marxa i per al qual es disposava de la pertinent autorització.

Aquest recorregut partia del carrer del Born i anava per Unió, la Riera, la Rambla, Baró de Pinopar, Santiago Rusinyol i acabava a la plaça Berenguer de Palol. Ahir mateix Joan Antoni Salas, com a portaveu de l'organització, va demanar per escrit que es modificàs el recorregut a partir de la Rambla per anar pel carrer dels Oms, Sant Miquel, Caputxins, la plaça d'Espanya i acabar al parc de les Estacions on hi havia previst un concert.

El mateix horabaixa Delegació de Govern li contestava indicant que s'haurien d'atendre al recorregut fixat inicialment, ja que coincidint en la mateixa hora i itinerari proposat s'han de realitzar distints actes institucionals. A més exposa que no han efectuat la comunicació del canvi de recorregut en el termini necessari per preveure aquesta coincidència.

Delegació de Govern fa referència així a la coincidència de la manifestació del 30 amb la comitiva oficial que, en processó, va a la ofrena a l'estatua del rei Jaume I, des de l'Església de Sant Miquel. El portaveu de la plataforma 31 de desembre, Joan Antoni Salas, considera que «el canvi respon a motius polítics i demostra que l'Ajuntament de Palma com cada any ens posa dificultats per tal que la manifestació no pugui ser un èxit».

Salas explica que «fins al darrer moment l'Ajuntament de Palma no ens ha donat el permís per fer el concert de rock al parc de les Estacions i com que no sabíem on faríem el concert decidírem demanar autorització perquè la manifestació anàs pel mateix lloc de l'any passat». Segons Salas, el problema de coincidència amb la comitiva que va a l'ofrena floral ho podríem haver arreglat, posant-nos d'acord per no tallar-nos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.