algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

La intervenció de Quetglas facilita la desconvocatòria de la vaga de tren SFM

Govern i treballadors diuen que l'acord ha estat possible perquè les parts han cedit

Després de quasi cinc hores d'intensa reunió amb el conseller d'Obres Públiques del Govern, Francesc Quetglas, la direcció de l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), el comitè d'empresa i els seus assessors sindicals aconseguiren ahir arribar a un acord que significa, entre d'altres qüestions, la desconvocatòria de les dues jornades de vaga de 24 hores previstes per al proper 31 de desembre i 3 de gener.

Els representants sindicals assenyalaren que va ser fonamental la intervenció del conseller Quetglas per intentar arribar a un principi d'acord. En aquest sentit, el representant sindical d'UGT, Pedro Berruezo, concretà que «la intervenció de Quetglas va ser fonamental ja que gràcies a ell s'ha aconseguit desenquistar les relacions entre la direcció de SFM i els treballadors».

A més de Quetgles i els representants dels treballadors, a l'encontre també assistiren el director general de la Conselleria d'Obres Públiques, Joaquín Rodríguez; i el director general de Treball, Fernando Galán, que des de l'inici de les aturades oferí assessorament per desencallar aquest conflicte laboral.

Els treballadors valoraren de positiu aquest principi d'acord que, segons Galán, suposa la recuperació de la confiança perduda. D'aquesta manera, els treballadors veuen complides bona part de les seves reivindicacions. Referint-se a aquesta nova línia de diàleg, Fernando Galán assenyalà que «era un acord difícil ja que intervengueren moltes variables; en aquests moments l'empresa està duent a terme una profunda renovació tecnològica».

Per la seva part, el conseller Quetglas destacà la seva «satisfacció» per haver aconseguit evitar gràcies a les «cessions» de les dues parts les aturades convocades. En aquest sentit, tant el membre del comitè d'empresa, Joan Rigo, com Pedro Berruezo destacaren que «un dels punts més positius és que el conseller Quetglas crearà una comissió de seguretat del transport ferroviari que tractarà de l'adequació dels sistemes de seguretat del tren d'Inca i de Sóller».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.