muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

La via de cintura tindrà 15 panells informatius per millorar el trànsit

El Consell pretén descongestionar una part dels accessos a Palma

TOMEU GARCIES. Palma.
Aconseguir descongestionar el trànsit a la via de cintura de Palma i als seus accessos. Aquesta és la gran obsessió que tenen entre cella i cella els responsables del Departament de Carreteres del Consell i que intentaran començar a solucionar gràcies a la posada en marxa d'un sistema informatiu mitjançant panells informàtics.

Abans del mes de maig, al llarg de la via de cintura i en els seus accessos des de les principals carreteres de Mallorca es col·locaran fins a 15 cartells informatius que funcionaran amb una complexa xarxa informàtica. En aquests cartells, els conductors disposaran d'informació actualitzada de l'estat del trànsit tant per si hi ha embussos, obres de millora de la via o fins i tot si les condicions climàtiques han afectat la carretera.

A la vegada, quan es detectin problemes, com ara per exemple un accident que retengui el trànsit, es recomanaran pels panells rutes alternatives per accedir a les diferents zones de la ciutat. De fet, el Consell estudia implantar un dispositiu per funcionar de forma conjunta amb la Guàrdia Civil en cas d'accidents.

L'objectiu d'aquest sistema és el de redistribuir d'una manera equilibrada el trànsit d'entrada i de sortida de Palma. Amb aquesta finalitat, fins a la meitat dels panells es col·locaran de manera estratègica a les entrades a Palma, com ara a la carretera de Manacor, a l'autopista d'Inca a l'alçada de l'Alcampo o a l'autopista de Ponent, vora Bendinat.

Els panells informatius es complementaran amb la instal·lació d'onze càmeres de vídeo que enregistraran les imatges i les enviaran al control de trànsit que s'instal·larà al Departament de Carreteres del Consell. El nou sistema informàtic representarà una inversió de quasi dos milions d'euros que seran aportats en la seva totalitat del pressuposts de Carreteres del Consell.

El director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, ha explicat que «el sistema que ara instal·larem funciona, des de fa molts anys, a grans ciutats com Barcelona i Madrid. Consideram que era més que necessari disposar d'aquesta eina a Palma tenint en compte l'intens trànsit que rep». Aguiar reconeix que la col·locació d'aquest sistema no és per res la solució definitiva als problemes de trànsit de ciutat però hi ajudarà de forma notable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.