nubes dispersas
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.77°
11°

El PSOE opta per la continuïtat en els caps de llista municipals

Els socialistes incorporaran el màxim de dones a les candidatures

TOMEU GARCIES. Palma.
El PSOE ha optat per la continuïtat a l'hora d'envestir la confecció de les noves candidatures municipals per a les eleccions del mes de maig. Aquesta circumstància es posa de manifest en la important quantitat de caps de llista que repetiran, sobretot als principals municipis. De les 19 candidatures que s'han fermat fins al moment, només a set s'ha envestit una renovació important, i que ha anat del tot independent de si el partit governa o de si es troba a l'oposició.

Les principals novetats són Xavier Ramis a Inca, que recull el testimoni de Francina Armengol; Pere Amengual, antic regidor de CDM i que ara liderarà el projecte socialista, i Aina Maria Porcel, que succeirà Jaume Bosch. A Alcúdia, també es produeix un canvi amb la retirada de l'històric Antoni Alemany i l'entrada de Melchora Gómez. També hi ha canvis a Santa Maria amb Tomeu Joan de cap de llista i a ses Salines amb Sebastià Burguera.

La intenció dels socialistes és presentar candidatures, com a mínim als 33 municipis on disposen d'agrupacions actives. A més, s'ha començat a fer una feina activa per generar noves llistes en municipis on en aquests moments tenen una presència nul·la, com ara Consell, Porreres, Selva o Sineu. La confecció de les llistes electorals senceres haurà d'estar llesta abans del 5 de febrer.

Pel que fa a la paritat entre homes i dones, tot i que no sigui legalment obligatori a les llistes municipals, el PSOE farà un esforç per complir amb aquesta premisa. Així, als pobles de més de 2.000 habitants existeix un compromís per fixar unes quotes per homes i dones entre el 40 i el 60%, però només per als llocs on hi ha possibilitat de treure regidors. El cert emperò és que dels 19 caps de llista decidits només hi ha quatre dones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.