algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

La majoria de cotxes robats són Opel Corsa o Kadet i Fiat Uno o Cinquecento

El lladre habitual és un toxicòman que els fa servir per traslladar-se fins al punt de venda de la droga

La major part dels vehicles robats a Palma durant l'any 2002 són de quatre models concrets i de dues marques: Fiat Uno, Opel Corsa, Fiat Cinquecento i Opel Kadet. Fins el passat 17 de desembre, enguany s'han sostret a Ciutat més de mig miler de vehicles, dels quals 513 pertanyien als quatre models abans esmentats. En total, a Palma es roben prop de dos cotxes cada dia. El líder dels vehicles robats és sense dubte el Fiat Uno. D'aquest tipus de cotxe se n'han sostret en onze mesos i mig 250 unitats, més d'un cada dos dies. Darrere de l'Uno, en segon lloc es troba l'Opel Corsa. D'aquest model, en 341 dies se n'han robat 120 cotxes, a una mitjana que supera la xifra d'un cada tres dies.

Menys normal és que els vehicles que s'agafin siguin Fiat Cinquecento, però així i tot els lladres han sostret 86 unitats d'aquest model italià. En aquest cas, la periodicitat amb la qual són robats és de poc més d'un cotxe cada quatre dies. Finalment, el «top four» dels vehicles més robats a Palma el tanca l'Opel Kadet. Aquest tipus de cotxes s'han robat enguany en 57 ocasions, amb una periodicitat de quasi una vegada per setmana. El fet que aquests quatre models sumin la majoria dels robatoris no és casualitat i, segons la Policia Local, en la majoria dels casos coincideix l'objectiu del lladre i la causa del robatori.

Fonts oficials de la Policia Local de Palma varen explicar a Diari de Balears que aquests vehicles són els més sostrets perquè per als lladres és més fàcil entrar-hi i fer-hi el pont (una operació mecànica per posar en marxa el cotxe sense necessitat de claus). De fet, les fonts policíaques asseguren que en molt poques ocasions són robats vehicles de luxe, amb sistemes antirobatori més complexos.

Pel que fa a l'objectiu del lladre quan agafa els vehicles, les fonts de la Policia Local asseguren que és molt habitual que els delinqüents siguin drogoaddictes que necessitin els cotxes per desplaçar-se urgentment (a causa de la seva dependència) al punt de venda de la droga. De fet, les fonts policíaques varen recordar que moltes vegades s'han localitzat els cotxes robats al poblat de Son Banya, lloc conegut per ser l'escollit per traficants i per consumidors a fi de dur a terme les operacions de compravenda de droga.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.