algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

«Que el TSJB rectifiqui a Monserrat no vol dir que estigui equivocat»

Fernando Fernández, vocal del CGPJ, diu que el jutge pot abstenir-se


Fernando Fernández, vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), afirmà ahir que el fet que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia hagi rectificat en dues ocasions al magistrat instructor del cas Formentera, Antoni Monserrat, «no vol dir que estigui equivocat».

No obstant això, puntualitzà que la Llei del CGPJ contempla les vies per tal que un jutge deixi d'instruir una causa: perquè s'abstengui el mateix i per la recusació si alguna de les parts considera que el magistrat «està contaminat» per dur endavant les investigacions.

Fernández realitzà aquestes declaracions abans que començàs una jornada sobre la modernització de la justícia a les Balears, que fou presentada pel director general d'aquesta àrea de l'Administració de Justícia, Alberto Dorrego; la subdirectora de Noves Tecnologies, Cristina Thomàs i el jutge degà, Pere Barceló.

Els representants del Ministeri, juntament amb el president del TSJB, Àngel Reigosa; de l'Audiència Provincial, Antoni Terrasa; el fiscal en cap, Bartomeu Barceló; la delegada del Govern, Catalina Cirer i membres de la Policia Nacional i Guàrdia Civil mantingueren la primera reunió de la Comissió de Coordinació per a la implantació dels judicis ràpids, que començaran a aplicar-se el proper 28 d'abril.

Dorrego explicà que està previst un reforçament dels serveis de guàrdia i de la fiscalia que implicarà una major dotació de personal i de mitjans materials. També s'ha previst una reestructuració de l'edifici de la via Alemanya i la incorporació de noves tecnologies, a més de laboratoris, perits i intèrprets.

Segons el representant del Govern central, 2002 ha estat un any important en l'adequació de la infraestructura telemàtica de la justícia illenca, que ha implicat inversions d'1'5 milions d'euros. Palma, juntament amb Lleó, indicà Dorrego, ha estat pionera en la implantació del projecte Lexnet, un sistema de «justícia electrònica o en la xarxa», que ja funciona en el Tribunal Suprem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.