algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

El claustre aprova les 99 mesures de Carles Manera per revifar la UIB

El Pla estratègic defensa adequar els estudis a les necessitats laborals

CARLES CANALS. Palma.
El claustre de la Universitat de les Illes Balears (UIB) aprovà ahir el Pla estratègic de la institució, amb un 76 per cent dels vots a favor. El document que planteja 33 objectius i proposa 99 mesures, redactat pel vicerrector Carles Manera, just fou rebutjat per un 10 per cent dels votants, mentre que un 14 per cent no s'hi pronuncià.

El catedràtic d'Història recordà que el text ja havia estat aprovat per unanimitat tant a la Junta de Govern de la UIB, ara fa dues setmanes, com al Consell Social de la institució; la intenció del Pla és que la UIB pugui aplicar les «reflexions sobre les seves funcions», tota vegada que la societat comença a exigir aquesta actualització: les caigudes demogràfiques al campus són el millor aval d'aquest posicionament crític davant dels canvis experimentats per la societat.

L'adequació -que no condicionament- dels estudis a les necessitats d'inserció laboral, amb pràctiques empresarials; la projecció externa de la UIB amb una avaluació continuada; la necessitat de disposar de majors ingressos mitjançant contractes programa -per evitar l'endeutament directe de la institució- i l'afavoriment d'activitats complementàries que facin més atractius els estudis superiors són alguns dels eixos dibuixats pel Pla estratègic aprovat ahir. Els presupòsits són que «la Universitat s'ha d'entendre com un servei públic» i ha d'estar «impregnada per principis de qualitat», i s'ha d'imbricar en l'entorn social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.