algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
12°

El Govern regularà la construcció d'edificacions agràries

La nova normativa tanca la porta a permetre més usos residencials

T. GARCIES. Palma.
La construcció de noves edificacions en sòl rústic amb una suposada finalitat agrària deixarà de ser un colador per a projectes amb finalitat residencial. Aquest és el principal objectiu que persegueix la nova normativa de la Conselleria d'Agricultura que va ser aprovada ahir en Consell de Govern i que fixa els requisits que hauran de reunir les edificacions agroramaderes en sòl rústic.

Totes les construccions amb una finalitat agraria hauran de disposar, com fins ara, d'un informe favorable de la Conselleria d'Agricultura per tal que l'Ajuntament corresponent pugui atorgar la llicència d'obres. Ara emperò, Agricultura fixa que la parcel·la on es construeixi haurà de tenir un mínim de dues quarterades i l'immoble, una tipologia adequada a l'ús agrari.

A més, es limita molt la superfície que es pot construir d'acord amb l'extensió de la finca. Així, només es permetran construccions de 50 metres quadrats a explotacions de manco de dues quarterades en secà. Per edificar 100 metres es precisarà un mínim de dues quarterades de reguiu o cinc de secà. En cas de voler aixecar 150 metre quadrats es precisaran 10 quarterades de secà o cinc de reguiu.

Per al cas de les explotacions ramaderes es fixen uns criteris en funció del nombre d'animals per hectàrea. Agricultura exonera d'aquesta normativa les construccions a explotacions inscrites al Registre de la Conselleria, els hivernacles i instal·lacions de reg i també els edificis destinats a usos complementaris de l'activitat tradicional com ara els destinats a transformació i venda de productes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.