cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
29°

Les consultes pediàtriques es dupliquen als centres de salut

Els virus de temporada afecten sobretot els infants d'entre 9 i 13 anys

CARLES CANALS. Palma.
Una onada de constipats, refredats i virus diversos ha fet que les consultes pediàtriques als centres de salut hagin arribat a duplicar les seves xifres al llarg de les darreres setmanes. Aquestes virasis afecten sobretot la població infantil d'entre 9 i 13 anys d'edat, encara que també s'han manifestat en adults. La directora mèdica d'Atenció Primària, Caterina Vicens, reconegué ahir a Diari de Balears que les consultes infantils als centres de salut s'han multiplicat aquests darrers dies, fins a una mitjana que oscil·la entre els 50 i els 60 pacients diaris per metge, i amb puntes d'activitat que arriben a 80 infants per dia.

Fonts del sector privat confirmaren ahir que l'àrea d'urgències pediàtriques de la policlínica Miramar havia arribat, la setmana passada, a puntes de 300 casos en un sol dia. Com a referència, s'ha d'apuntar que el mateix nombre d'urgències generals -no exclusivament pediàtriques- es va registrar dimecres de la setmana passada a l'hospital públic de Son Llàtzer. La doctora Vicens apuntà ahir que la major part de virasis detectades actualment són de caire pneumològic i no gastrointestinal -no són les anomenades «grips de panxa», amb mal de ventre-, i solen començar amb una febre que s'allarga devers tres dies, amb faringitis o bronquitis.

La raó per la qual aquesta onada de virasis afecta més els preadolescents que la població adulta no és explicable segons els especilistes d'atenció primària, més enllà de les facilitats de contagi que hi ha a les escoles pel contacte directe entre l'alumnat. Vicens acceptà que és estrany que siguin preadolescents i no adults i menuts els contagiats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.