algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Berga i Tous admeten que van desviar inversions «a usos no autoritzats» a Brokerval

Es conformen amb els fets però no amb les penes

Els dos màxims exresponsables de Brokerval, Francesc Tous i Francesc Berga, van admetre ahir que van desviar les inversions ordenades pels seus clients «a usos no autoritzats», tal com relata el fiscal Joan Carrau al seu escrit. En la segona jornada del judici que s'està celebrant a l'Audiència de Palma, va quedar clar que Berga i Tous es conformen amb la qualificació penal del Ministeri Públic, a excepció de les penes (6 anys i 9 mesos de presó major per a cada un ells), que intentaran rebaixar en les conclusions.

En la segona sessió del judici, els dos exmàxims responsables de Brokerval van explicar que van realitzar aquestes desinversions amb diners dels seus clients per tapar el forat econòmic que els havia suposat l'aposta pels projectes immobiliaris Cases de Bendinat i Ornat Internacional, ambdós fallits.

Berga, així mateix, va insistir a preguntes del Tribunal que l'actiu era superior al passiu el 29 de juny de 1994, molt pocs dies abans que Brokerval fos intervingut per la Policia, i a la pregunta sobre on estava la pretesa liquiditat de l'exagència de valors, l'exconseller delegat va respondre: «En el deute que pensàvem cobrar de Cases de Bendinat i Ornat». «En dos mesos pensàvem recuperar 200 milions de pessetes, perquè Cases Bendinat, en aquells anys (1991) era la Champion League de les inversions, és a dir, un valor molt segur, però ens emportàrem una desagradable sorpresa quan ens va ajornar el primer pagament», va dir Berga.

Respecte de per què va prendre la decisió de fugir a Panamà (va ser deportat i va romandre nou mesos a la presó de Palma), Berga va dir que ho va fer «per descansar». «Aquell mateix dia tenia cita amb els metges de l'hospital de Pamplona, però vaig canviar el bitllet perquè és més còmode descansar al Carib que fer-ho en una clínica», explicà. En va dir també que la UIB havia guanyat 760 milions en interessos en tres anys, i que va emprar 90 milions de Classic Vision «perquè la pressió era tremenda després de l'impagament d'Ornado».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.