algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els veïns demanen la recuperació de l'antic edifici de la Cooperativa

L'immoble es podria convertir en un museu etnològic o seu social

M.FUSTER. Capdepera.
L'edifici de la Cooperativa Agrícola Olivarera de Capdepera reuneix moltes condicions per poder albergar una seu social o un museu etnològic gràcies a la seva infraestructura que compta amb una àmplia sala i diferents compartiments. A més, l'immoble guarda l'arquitectura pròpia de finals del segle XIX i principis del XX i malgrat, que avui, presenta un estat llastimós, és possible encara, recuperar l'edifici sense haver de fer moltes obres de reforma.

Davant aquesta circumstància, l'associació de veïns de Capdepera es mostra molt sensibilitzada amb la recuperació d'aquest patrimoni històric ja que marca una era del municipi. Sebastià Sureda, en representació d'aquest col·lectiu, ha manifestat a Diari de Balears, la seva intenció de sol·licitar a l'Ajuntament de Capdepera que compri aquest edifici i el rehabiliti per donar-li una utilitat en benefici de la població.

De moment, Sureda comenta que «l'edifici es podria convertir en una seu social perquè el poguessin utilitzar les associacions del municipi que no disposen de local per dur a terme les seves activitats, però al mateix temps, l'edifici és òptim per acollir un museu etnològic on es poguessin exposar eines de fora vila antigues, amb l'objecte de donar a conèixer els utensilis que utilitzaven els nostres padrins per treballar el camp».

Sureda creu que amb poques obres es podria recuperar l'edifici: «l'immoble està un poc deteriorat perquè ja fa molt d'anys que està abandonat, ja que la cooperativa agrícola olivarera es va dissoldre i en aquests moments no es sap quin és el propietari real de l'edifici».

Segons Sureda, «el problema és que la Cooperativa està oberta i si no es fa una actuació ràpida la construcció es farà malbé. No obstant això, estic segur que amb un repàs que se li donàs i un poc net, la reforma que s'hauria de fer seria mínima, perquè l'estat de conservació es bo».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.