cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
11°

L'STEI-i obté un 57% dels vots a les eleccions del professorat públic

El sindicat incrementa el nombre de vots, tot i perdre un delegat

CARLES CANALS. Palma.
El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament a les Illes intersindical (STEI-i) manté una clara majoria en l'educació pública balear, ja que aconseguí 20 dels 35 delegats possibles per a la Junta de Personal Docent a les eleccions sindicals que ahir se celebraren a les Illes per representar els 9.049 docents extrauniversitaris de l'ensenyament públic.

Tot i que l'STEi-i perdé un dels delegats de què disposava a la Junta, s'ha de considerar que també s'ha incrementat amb dos el nombre total de delegats respecte de les eleccions de 1998, alhora que el sindicat ha pujat el nombre de vots de 2.811 a 2.952 (un 56'62 per cent dels vots emesos).

En segon lloc, però a gran distància, es tornà a situar la federació d'ensenyament de la Unió General de Treballadors (UGT), que aconseguí amb un 6'22% dels vots sis delegats en comptes dels cinc que obtingué ara fa quatre anys.

També Comissions Obreres -la tercera força més votada- incrementà amb un els quatre delegats que havien obtingut l'any 1998, amb un índex del 5'47%. Igualment ANPE, que el 1998 havia tret tres delegats, enguany s'ha trobat amb quatre, amb una representativitat del 3'49 per cent. La secretària general de l'STEI-i, Neus Santaner, destacà els «resultats molt positius, malgrat que la gent que ens acusava de favoritisme per part de la Conselleria i les travetes que ens han fet les darreres setmanes; el professorat ha votat la feina feta els darrers quatre anys».

Entre les principals línies d'actuació que assenyalà ahir l'STEI-i a la nova Junta, destaca la petició d'increments pressupostaris per a la formació inicial i continuada del professorat i l'augment del nombre de tallers d'acollida per a la immigració. La participació del professorat fou del 57'6 per cent, tot i que els centres escolars de les Illes havien habilitat un horari de sis hores sense activitat lectiva perquè els docents es poguessin desplaçar a una de les 62 meses electorals que havien estat convocades.

«Normalitat als centres»
La Conselleria d'Educació afirmà ahir que els alumnes no patiren pèrdua lectiva més enllà de dues hores, tot i que l'aturada del professorat per votar a les eleccions començà a les 12.00 i es va tancar a les 18.00 hores. Segons informà Jaume Gual, dels 130 menjadors escolars, just 21 suprimiren el servei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.