algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Una nova residència de gent gran demana concert de l'Administració

Quavitae, avalada per la ISO 9002, ofereix 237 places des del gener

Cap institució pública de Mallorca no ha concertat, fins ara, els serveis d'una residència per a ancians, tot i que els serveis que depenen de les administracions es troben saturats, amb llistes d'espera que són sempre tan considerades com inassumibles, especialment per a gent gran amb necessitat d'ajuda. Sabem que les Balears compten amb menys de 17 places per cada mil persones majors de 65 anys, de les quals la majoria són privades.

És en aquest context que l'empresa Quavitae "participada per la Clínica Planas, la Banca March i l'empresa d'assegurances Mapfre" obrirà el pròxim mes de gener un nou centre a Palma, amb la intenció manifesta d'assolir un concert amb l'administració pública.

Pel director gerent de l'empresa, Ignacio Martínez "que fou subdirector territorial de l'Insalud a les Illes", l'Administració pública no pot deixar d'acceptar una oferta que arriba avalada amb la certificació de qualitat ISO 9002 i que ofereix 237 places per a majors vàlids i assistits, a més de 40 places en un centre de dia i una reserva primera de 45 places per a interns psicogeriàtrics.

«Les ràtios previstes per Benestar Social no es compleixen ara com ara», afirma el gerent.
Segons argumenta Martínez, aquesta serà la primera residència privada per a majors de nova planta, atès que la majoria d'aquests serveis s'ofereixen en edificis reconvertits, com ara els hotels.

En aquest cas, el nou edifici "ubicat als terrenys on es construeix la nova clínica Planas, que també obrirà portes l'any vinent" és totalment lliure de barreres arquitectòniques, «perquè ha estat planejat totalment per a aquesta funció» geriàtrica.

El gerent assevera que Quavitae difícilment pot ser deixada de banda per les administracions, tot i la inexistència de precedents. De la seva banda, ni el Consell de Mallorca ni el Govern ni l'Ajuntament de Palma han parlat fins ara de la futura oferta.

Segons ha explicat Ignacio Martínez a Diari de Balears, la intenció de l'empresa és que el 90 per cent de les habitacions siguin individuals, i que la resta estigui destinada a parelles o familiars; destaca el fet que totes les cambres estaran equipades amb un bany i el terra impedirà les relliscades; a més, cada llit comptarà amb un sistema d'alarma que permetrà el pacient de parlar directament amb el control d'infermeria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.