cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

El nou reglament del Parlament serà més dur amb els trànsfugues

Els diputats que es vulguin passar de grup perdran part dels drets

Totes les formacions polítiques amb representació parlamentària estan d'acord a endurir el càstig per als trànsfugues al Parlament de les Illes Balears. Segons l'esmena que es va introduir en la darrera comissió, amb el nou reglament els diputats que es vulguin passar de grup seran considerats 'no-adscrits' i perdran tots els drets que tenen en formar part d'un grup.

Abans que el PP abandonàs la polèmica comissió en què Esquerra Unida-Verds i PSOE van aprovar una fórmula de presa de possessió sense fer referència al rei, els representants dels grups parlamentaris van acordar endurir el «càstig» per als diputats que es passin de grup a partir de la propera legislatura.

Amb el nou reglament, els trànsfugues seran considerats 'no-adscrits' i quedaran desassistits. Això vol dir que no podran pertànyer a cap grup "ni tan sols al mixt" i perdran tot el suport material que rep qualsevol altre diputat que forma part d'un grup: retribucions i suport logístic. El PSM, que fou qui introduí la qüestió, es va abstenir en la reunió en comissió de dimecres i manté un vot particular per una discrepància puntual amb el redactat de la proposta socialista finalment aprovada.

Tot i això, els nacionalistes estan d'acord en la necessitat de castigar els trànsfugues. També des d'Esquerra Unida i Ecologista, el diputat Eberhard Grosske confirmà el suport del seu grup a l'esmena. EU-V demana que es redueixi a tres el mínim de diputats necessaris per formar grup parlamentari, una opció que de moment es descarta. Aquesta formació veu restrictiu aquest requisit i més si es consideren trànsfugues aquells diputats que habitualment es «presten» per tal que les formacions que no arriben al número mínim puguin formar grup.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.