cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

L'Audiència Nacional falla a favor de la protecció del litoral de ses Covetes

Desestima el recurs de l'Ajuntament, que donà llicència per construir 67 apartaments

L'Audiència Nacional ha desestimat el recurs de l'Ajuntament de Campos que pretenia reduir la protecció dels terrenys de ses Covetes, on fa vuit anys es va iniciar la construcció de 67 apartaments. L'Ajuntament argumentava en el recurs que aquesta franja de litoral era sòl urbà i, per tant, la zona de domini públic havia de ser de 20 metres i no de 100 metres com va establir, el 1996, el Ministeri de Medi Ambient. L'Audiència Nacional ha desestimat el recurs interposat per l'Ajuntament, ja que no ha aconseguit «una completa acreditació que els terrenys o part d'aquests tenien la classificació de sòl urbà, quan va entrar en vigor la Llei de costes de 1988».

El Ministeri de Medi Ambient va aprovar el 23 d'abril del 1996 la delimitació de ses Covetes, que fixava una franja de protecció de 100 metres des del mar. Contra aquesta resolució es van presentar cinc recursos: tres de particulars, un de l'Ajuntament, i un altre per part de la promotora dels 67 apartaments, que encara avui segueixen dempeus a mig fer a pocs metres de la platja del Trenc. Un dels particulars que va imposar el recurs va desistir, mentre que l'Audiència Nacional ha dictat tres sentències similars, que fixen la zona de protecció en 100 metres i, per tant, consideren il·legals els apartaments.

En aquest sentit, l'acte de l'Audiència Nacional considera que cal tenir en compte que «a diferència de l'Ajuntament de Campos, la Comunitat Autònoma no ha impugnat la resolució que va aprovar la delimitació», el 1996. Això no obstant, el batle del municipi va indicar ahir que el Consistori exhaurirà les vies jurídiques i recorrerà l'acte davant del Suprem.

Per la seva part, el portaveu del GOB, Miquel Àngel March, va mostrar ahir la seva satisfacció per la resolució dictada per l'Audiència Nacional, «perquè una vegada més es confirma la protecció de ses Covetes, tot demostrant el caràcter no urbà dels terrenys objecte de litigi». De la mateixa manera, March espera que «abans de final d'any surti la sentència contra el recurs posat per la promotora que, vistes les tres últimes sentències, sembla que també ratificarà la protecció de la zona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.