algo de nubes
  • Màx: 15.59°
  • Mín: 7.61°
15°

L'antic bar Salem es convertirà en un centre de dia per a ancians

La part posterior de l'immoble es destinarà a un habitatge tutelat

Els baixos de l'edifici de l'antic bar Salem, ubicat en el passeig del Born, en ple centre de la localitat de Binissalem, es convertirà en un centre de dia per a gent gran. El Consistori binissalemer preveu aprovar, en el proper ple extraordinari que tindrà lloc demà dijous, l'adquisició d'aquest immoble. La consellera de Serveis Socials del Consell Insular de Mallorca, Josefina Cintes, visità ahir l'edifici acompanyada de la regidora responsable de l'àrea de Benestar, Maria Ferrer. L'edifici de l'antic bar Salem està format per dues plantes.

No obstant això, l'Ajuntament de Binissalem només n'adquirirà la planta baixa, que es divideix en dues edificacions separades per un ampli jardí. D'aquesta manera, la part que dóna al passeig del Born disposa d'uns 300 metres quadrats construïts, mentre que a la part posterior, que desemboca al carrer Mostra, hi ha una cotxera d'obra nova i un solar. El cost de l'immoble ascendeix a uns 426.700 euros (uns 71 milions de pessetes).

A la part que dóna al carrer Mostra, l'Ajuntament té previst dur a terme la construcció d'un habitatge tutelat. Vist l'espai disponible, es calcula que el centre de dia podrà allotjar una vintena de persones, mentre que a l'habitatge tutelat hi podran residir unes 15 persones majors. L'edifici de l'antic bar Salem es troba en bon estat, per tant la seva reforma i adaptació per als nous usos no es preveu que sigui excessivament cara. En un principi, sembla ser que només serà necessari redistribuir els espais i obrir finestrals per tal de guanyar més llum a l'espai.

L'Ajuntament de Binissalem serà qui s'encarregarà de l'obra d'adaptació de l'antic edifici, per aquesta millora; així la Sala podrà sol·licitar ajudes i subvencions, mentre que serà el Consell Insular de Mallorca qui es responsabilitzarà del cost de funcionament del centre de dia. Des de l'Ajuntament, s'ha volgut apostar per la ubicació del centre de dia en un immoble que fos molt cèntric i en un carrer que, en un futur serà exclusiu per a l'ús de vianants, perquè es considera molt important facilitar el passeig. D'aquesta manera, els usuaris tendran un bon accés a les instal·lacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.