algo de nubes
  • Màx: 16.43°
  • Mín: 7.61°
16°

La societat civil demanarà avui un «pacte d'estat» per l'autogovern

Partits i entitats celebren 25 anys de la manifestació per l'autonomia

Avui fa 25 anys que entre 15.000 i 30.000 persones "segons les dades recollides als diaris" sortiren al carrer per demanar un estatut d'autonomia, en una de les manifestacions més populoses que es recorden a les Illes Balears. Un quart de segle després, un dels vocals que aleshores reivindicaren l'autogovern per a la comunitat autònoma, el misser Ferran Gomila, tornarà a prendre la paraula a la plaça Major de Palma.

Com aleshores, el discurs de Ferran Gomila serà fruit del consens entre els participants de la Plataforma per l'Autogovern que convoca l'acte; ha transcendit que exigirà el ple compliment de l'Estatut i un increment de l'autonomia balear, mitjançant la seva adscripció al grup de les comunitats històriques, i en aquest sentit farà una crida a totes les forces polítiques perquè considerin aquesta opció com un pacte d'estat.

L'Obra Cultural Balear, principal entitat impulsora dels actes d'avui, ha cridat a la participació associacions de veïnats, CAEB, Cambra de Comerç, CCOO, CGT, Foment del Turisme, GOB, PIMEM, PP, PSIB-PSOE, PSM-EN, EU, Els Verds, UM, UGT, STEI i Unió de Pagesos.

La major part d'aquestes forces i associacions han participat en la composició dels actes que culminaran, devers les 20.00 hores, amb el descobriment d'una placa commemorativa de la manifestació de 1977, placa que ha realitzat l'escultor Ferran Aguiló, i també amb el parlament de Ferran Gomila.

L'orador recordarà les diverses accions populars en defensa de la llengua i l'autogovern que Palma ha vist aquests 25 anys, des de la manifestació de 1991, amb el lema «volem comandar a casa nostra», a les successives diades organitzades des de l'OCB, per explicar que, després d'aquestes accions, encara hi ha motius perquè els ciutadans surtin al carrer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.