algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Salut sufragarà el tractament de les disfuncions erèctils cròniques

Salom assevera que totes les prestacions seran de caire universal

La consellera Aina Salom confirmà ahir que el departament de Salut subministrarà gratuïtament el tractament farmacològic per a persones amb disfunció erèctil crònica.

La dispensació de la Viagra "o del seu genèric" és una de les noves prestacions que a partir de gener del 2003 entraran en la cartera de serveis de la Sanitat balear, juntament amb la de salut bucodental completa per a menors de 14 anys "empastaments i extraccions inclosos", la dispensació de la píndola del dia després a tots els recursos sanitaris del Govern, o de bolquers gratuïts per a discapacitats menors de 18 anys, com ja avançà ahir Diari de Balears.

La consellera explicà que moltes d'aquestes accions afecten col·lectius pels quals encara no existeix un càlcul contrastat, de manera que les partides pressupostàries són obertes i aproximades. En tot cas, alguns d'aquests articles suposen veritables entrebancs econòmics per als usuaris. A més, Salom fixà ahir fins a 12 euros diaris l'increment de les dietes per als pacients desplaçats entre illes o a la Península, multiplicant així les ajudes que oferia l'Insalud.

El director general de Finançament, Pablo Rivero, recordà que aquest capítol hauria d'estar inclòs en el Règim Especial de les Balears; mentre que no s'apliqui, el Govern es veu «forçat a fer un esforç pressupostari per concedir aquest ajut».

La nova cartera de serveis es completa amb la universalització de la detecció precoç d'hipoacúsia (sordesa) i de la logopèdia gratuïta per a infants sordomuts. Finalment, també es preveu completar la xarxa de cures pal·liatives, des de les llars als hospitals en què està prevista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.