cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Els Verds aniran sols a les eleccions si EU no els cedeix el cap de llista

Miquel Roselló (EU) confia en reconduir la situació i tancar un acord

Els Verds de Mallorca començaran a preparar les properes eleccions del 2003 en solitari si la setmana vinent la direcció d'Esquerra Unida no cedeix el cap de llista al Parlament a l'actual consellera, Margalida Rosselló. La formació ecologista aprofità la clausura del seu congrés per enviar a la direcció d'EU, present a l'acte, un missatge reivindicant la continuació de la coalició entre les dues forces però en una condició d'«igualtat total donada la cotització a l'alça dels Verds».

El congrés ecologista es tanca amb el mandat d'anar a les eleccions encapçalant una de les dues principals llistes electorals, bé la del Parlament o la de Cort, per a la qual EU ja ha posat Eberhard Grosske com a cap de cartell. La propera setmana es produirà un encontre entre els dos partits per notificar de forma oficial aquest acord i veure si es pot assolir una entesa ràpida. Si el pacte no es produeix el partit prepararà pel seu compte els comicis tot i que deixarà encara una porta oberta a la negociació.

Durant la clausura del congrés, el coordinador d'EU, Miquel Rosselló, va manifestar la seva «absoluta convicció que treballarem junts molt de temps» i que la situació entre els dos partits es podrà reconduir aviat. També recalcà que «el projecte dels Verds no és contradictori amb el de l'esquerra social que representa EU». Amb tot manifestà una postura ambigua indicant que «el més important per a l'esquerra transformadora són les idees i els programes mentre que tota la resta és secundari».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.