algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern aprova noves rebaixes fiscals per als joves i les famílies amb infants

Els pares podran deduir el 100% del cost dels llibres de text i un 15% de la guarderia

99828
L'impost de transmissions d'habitatges protegits es redueix al 3% mentre que els joves podran desgravar el 10% del lloguer.

El Govern balear va aprovar ahir l'aplicació d'un important paquet de rebaixes fiscals que beneficiarà de forma especial els joves que vulguin accedir a un habitatge, a les famílies amb infants i a les persones majors.

A partir del proper any els menors de 35 anys que tinguin llogat un habitatge podran deduir el 10% del lloguer anual si la seva declaració és inferior als 18.000 euros anuals o bé 30.000 euros en cas de declaracions conjuntes. En les mateixes condicions de renda també els joves podran deduir un 5% del que paguin per comprar o rehabilitar un habitatge. Els pares es veuran afavorits per un augment de la deducció en la compra de llibres de text que passa del 50% al 100% del gastat per fill amb un màxim de 100 euros.

El Govern també ha ampliat el benefici fiscal en l'impost de transmissió d'habitatges de protegits que passa del 5% al 3% del valor immobiliari. De la mateixa manera els pares que usin guarderies i centres escolars per a la custòdia dels fills menors de 3 anys podran desgravar el 15% de l'abonat per aquest servei fins a un màxim de 200 euros anuals. Per accedir a aquests dos darrers tipus de desgravacions s'haurà de tenir un nivell de renda inferior a 12.000 euros o bé 24.000 per a declaracions conjuntes.

D'altra banda, s'augmenta el nombre de jubilats que podran deduir 36 euros en pujar el màxim de renda per accedir a aquestes ajudes. En aquesta mateixa línia també s'incrementa el màxim de renda per accedir a les deduccions per als declarants discapacitats o les famílies que en tenguin al seu càrrec.

Aquests canvis seran inclosos dins de la llei d'acompanyament dels pressuposts de la Comunitat.
El conseller de Presidència, Antoni Garcias, va recalcar ahir que aquestes mesures s'emmarquen en la política del govern d'afavorir les economies familiars i els sectors socials més desafavorits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.