algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

La supressió de l'IAE obligarà a fer pressuposts virtuals als consistoris

La Felib rebutja pujar l'IBI a tots els ciutadans per aconseguir ingressos

La batlessa de Calvià i presidenta de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (Felib), Margarita Nájera, digué ahir que l'eradicació de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) aprovat pel Govern d'Aznar atempta contra el finançament dels municipis i obligarà a fer pressusposts virtuals, ja que no se sap quina serà la minva d'ingressos de cada ajuntament.

Nájera rebutjà la proposta del Partit Popular de pujar l'Impost de Béns Immobles (IBI) als 800.000 ciutadans de les Balears per no perdre la recaptació en concepte d'IAE que pagaven els 60.000 empresaris i professionals liberals i qualificà de «deslleialtat institucional» i «d'atreviment» el fet de «legislar amb els doblers d'altres».

La presidenta de la Felib considerà que no és el moment perquè l'Administració pública deixi d'invertir, ja que en moments de crisi «pot actuar com a locomotora de la iniciativa privada».

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) dins la qual està integrada la Felib, està estudiant la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra aquesta mesura ja que «atempta contra l'article 142 de la Constitució, que garanteix la suficiència financera municipal», digué Nájera.

La Felib creu que l'oferta del Govern d'Aznar de transferir als ajuntaments l'1% del conjunt d'imposts (IVA i IRPF) no solucionarà la reducció d'ingressos de l'IAE, i més tenint en compte, que Madrid es basa en criteris poblacionals on no s'inclouen els milions de turistes que utilitzen els serveis públics de les Balears. Nájera xifra la participació necessària en aquests dos tributs en un mínim del 13%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.