algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Un avió torna a Son Sant Joan després de calar-se foc un motor

Sobrevolà l'aeroport 20 minuts per llançar el combustible abans d'aterrar

Un avió de passatgers de la companyia alemanya Cóndor, amb destinació a Colònia, es va veure obligat ahir a tornar a Son Sant Joan en situació d'emergència després de calar-se foc un motor en ple enlairament.

El succés va tenir lloc a les 23.00 hores amb prou feines iniciada l'operació d'enlairament del vol 5627 de Cóndor. Davant de la gravetat de la situació, el comandant de l'aeronau va sol·licitar tot d'una autorització per a un aterratge d'emergència, però va haver de sobrevolar primer la zona de l'aeroport per espai de vint minuts per llançar el combustible abans de tornar aterrar, ja que així ho estableixen les normes de seguretat aèria.

Durant aquells vint minuts, Son Sant Joan va desplegar tot el dispositiu d'emergència i la pista habilitada per a l'aterratge d'emergència es va omplir de cotxes de bombers.

Afortunadament, l'operació d'aterratge va sortir perfectament i, gràcies a la professionalitat dels pilots i dels personal de terra de Son Sant Joan, l'operació de retorn de l'aparell es va poder fer sense problemes.

No obstant això, des que es detectà l'avaria al motor fins que l'avió va ser a terra amb tots els problemes controlats es va viure la lògica tensió. Cal destacar que les condicions de Son Sant Joan són molt aptea per a aquets tipus d'aterratges, perquè estant devora la mar i en una zona molt plana els pilots no han d'efectuar maniobres gaire complicades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.