nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El Govern invertirà sis milions d'euros a un nou edifici al ParcBit

Villalonga presenta el pla estratègic de l'espai per als propers 10 anys

El Govern de les Illes Balears invertirà sis milions d'euros en un nou edifici de 6.000 metres quadrats al ParcBit que es començarà a construir en breu i que es destinarà al lloguer d'oficines. Així ho va avançar el conseller d'Innovació i Energia, Priam Villalonga, que ahir va presentar el pla estratègic que defineix les línies d'actuació a seguir els propers deu anys per al desenvolupament d'aquest espai com a eix de la innovació a les Balears. El pla estratègic, que el conseller presentà acompanyat pel director general d'Investigació, Enric Tortosa, i el director del parc, Vicenç Matas, no fixa objectius quant a la implantació d'empreses (actualment n'hi ha 16, amb més de 300 treballadors), però marca les directrius per promocionar el parc, atreure determinades empreses i convertir-lo en motor de nous projectes.

El conseller recordà que el Govern ja ha invertit 42 milions d'euros en aquest parc tecnològic i deixà clar que l'objectiu immediat no és rendibilitzar la inversió convertint l'espai «en un polígon industrial més». Segons Villalonga, el pla estratègic ha de ser «un instrument de treball, gestió i planificació», d'un ParcBit que ja té les infrastructures «imprescindibles per fer una oferta» i coincidí amb Tortosa i Matas que els resultats s'hauran d'avaluar d'aquí a deu anys. El conseller avançà que l'edifici ja existent, de 3.000 metres quadrats, amb oficines de lloguer, es dedicarà també a «viver d'empreses».

Pel que fa a les iniciatives privades, dues empreses de comunicacions i enginyeria han adquirit dos solars per construir-hi edificis. El ParcBit es beneficiarà de part de la subvenció d'1'5 milions d'euros concedida pel Ministeri de Ciència i Tecnologia per a projectes com el que preveu subministrar energia tèrmica a la UIB. A més, dels 4 milions de pressupost del programa Innobal XXI, que financen a mitges Govern i Unió Europea, la meitat es destinarà al parc els dos propers anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.