algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

El personal aconsella anar a l'Hospital a partir de dilluns només per urgències

Els comitès d'empresa i de vaga criden els usuaris a pronunciar-se en defensa del centre

No hi ha marxa enrere. L'anunci de vaga fet pels treballadors de l'Hospital de Manacor es farà efectiu a partir del dia 28 d'octubre. Trencades les negociacions, a dia d'avui l'acord no ha estat possible. Com és obligatori, s'establiran els serveis mínims. I el comitè d'empresa i el comite de vaga de la Fundació Hospital de Manacor aconsellen que «amb la finalitat d'evitar molèsties innecessàries als usuaris de l'Hospital, es recomana que a partir de dilluns 28 d'octubre, vagin a aquest centre només per casos d'urgència». Així mateix fan una crida a la població perquè «es pronunciïn i surtin en defensa de l'Hospital».

La darrera reunió mantinguda la setmana passada davant el Tamib entre la Gerència de l'Hospital i la part social (Sindicats i comitè d'empresa) va acabar en abandonament de la mesa de negociacions per part dels treballdors. Els principals punts de discordància són les 35 hores setmanals i l'equiparació de salaris amb els de la Fundació Son Llatzer. Mentre que la Gerència assegura que els sous no només s'igualen sinó que en molts de casos fins i tot se superen, els treballadors demanen que la puja sigui en el salari base.

La discrepància està doncs, en la distribució de la massa salarial. Respecte a les 35 hores setmanals, la Gerència es mostrava disposada a implantar-les pel gener del 2004, ja que es necessita aquest espai de temps per cobrir «les 120 places que són necessàries per dur endavant aquesta disminució de jornada».

Segons el comitè d'empresa, «la població de la comarca de Manacor necessita i es mereix un hospital consolidat en tots els aspectes». Pels treballadors, «la qualitat dels serveis de les prestacions depenen en gran mesura dels sistemes d'organització del treball, de les condicions, l'estabilitat i consolidació de les seves plantilles de professionals. Això serà difícilment acceptable si no es dota la Fundació d'atractius suficients que facin que sigui un referent per al conjunt de professionals de la sanitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.