nubes dispersas
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

El TSJB anul·la part de les places de lliure designació del Govern

Considera que aquest sistema és excepcional i no s'ha motivat

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia ha estimat parcialment el recurs presentat per Comissions Obreres i ha anul·lat part de les 367 places de lliure designació de nova creació que decidí adjudicar fa un any la Conselleria d'Interior, presidida per Josep Maria Costa. La resolució del TSJB assenyala que l'Administració autonòmica havia d'haver motivat «de forma concreta i clara» les raons per designar tant els funcionaris de nivell intermedi com també els càrrecs de confiança. En el primer cas, que afecta 11 treballadors públics, el tribunal considera que no s'ha justificat degudament.

En el segon supòsit, en el qual s'inclourien les persones més de confiança del Govern, com ara els xofers, les secretàries, els alts càrrecs i els membres del Gabinet de Presidència, el TSJB admet que, per la seva responsabilitat de les funcions, no s'han de justificar, «ja que són llocs escollits per la seva singular importància en la piràmide burocràtica».

No obstant això, la resolució indica que donat el nombre de places, no està motivat el caràcter excepcional o anormal per aplicar aquest mètode i, per això, anul·la les de nivells inferiors i totes aquelles d'àmbit superior que siguin de nova creació i les que s'han modificat via catàleg per passar del concurs al sistema de lliure designació.

La Conselleria d'Interior considera que la xifra «és mínima atesos els 4.700 llocs de feina de l'Administració autonòmica» i que el procediment de lliure designació està emparat per la legislació. Interior rebé ahir la notificació de la sentència i no volgueren fer més declaracions fins que estudiïn l'abast del seu contingut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.