algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
22°

Matas accepta estudiar la proposta de Morales de pactar els síndics

El ministre i el president del Parlament es reuniren el dia 7 a Madrid

El president del PP balear, Jaume Matas, s'ha compromès a estudiar al seu partit la possibilitat d'assolir un pacte amb les forces del Pacte de Progrés per elegir al Síndic de Greuges i la Sindicatura de Comptes abans de concloure la legislatura. Matas i el president del Parlament, Maximiliano Morales, es van reunir en secret el dia 7 d'aquest mes a Madrid, al Ministeri de Medi Ambient, per negociar el suport del PP a l'elecció dels síndics. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts pròximes al PP, Morales va plantejar a Matas que els populars havien de fer un esforç de consens per poder nomenar els quatre síndics abans de concloure la legislatura.

El ministre de Medi Ambient no va garantir a Morales el suport del PP als nomenaments dels síndics, encara que es va comprometre a mantenir reunions internes per estudiar la proposta. El compromís de Matas és donar una resposta al president del Parlament abans del 15 de novembre i comunicar si el PP està disposat a consensuar els nomenaments de les quatre persones que ocuparien les sindicatures (un síndic de greuges i tres síndics de comptes). Morales, segons ha transcendit, va plantejar a Matas que tots els grups del Pacte estan en disposició de negociar els nomenaments, que necessita el suport gairebé majoritari de la Cambra balear.

Les últimes setmanes de setembre i les primeres d'octubre, el president del Parlament havia mantingut contactes amb els diferents portaveus, que es mostraren d'acord a fer un esforç per elegir els síndics, una de les grans assignatures pendents d'aquesta Comunitat Autònoma. En qualsevol cas, tampoc no hi ha moltes esperances ara de poder assolir un acord per nomenar els síndics. El pacte que proposa Morales passa per l'elecció de dos membres per part del PP i uns altres dos en representació dels partits del Pacte. Els populars podrien elegir el síndic de greuges, una proposta que és coneguda com la «solució Huguet».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.