algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Fou la darrera nit d'Ana Eva Guasch?

La filòloga desaparegué després d'anar a una festa i un any després no se'n sap res

Ningú no l'ha vista, no s'ha posat en contacte amb la seva família o amics, no ha tocat els doblers dels seus comptes bancaris i les seves pertinences continuen igual que el 21 d'octubre del 2001: desaparició voluntària o segrest? Un any després, la principal incògnita en el cas d'Ana Eva Guasch continua sense ser aclarit. La seva família, més per mantenir l'esperança que per altra cosa, s'aferra desesperadament a la primera hipòtesi; els seus amics, en canvi, no tenen dubtes: algú la va matar i féu desaparèixer el cos. La policia, per la seva part, no té indicis ni d'una possibilitat ni de l'altra, i continua investigant l'assumpte.

Avui publicam les darreres fotos de la mestra, fetes la nit de la seva desaparició, hores abans que fos vista per darrer cop. Aquella nit, la de les Verges, Ana Eva i un grup d'amics celebraren un aniversari en un pis de Palma, que va transcórrer de forma animosa i sense incidents, i ja de matinada es traslladaren al bar La Bolsa, al passeig marítim. La filòloga, com queda reflectit al document gràfic, estava especialment alegre i ballà fins que decidí retirar-se per no estar l'endemà, diumenge, massa esgotada. Era el seu dia lliure i volia aprofitar-lo.

Pujà al seu Renault Mégane acompanyada d'una amiga i el seu company sentimental, els quals deixà a ca seva, i devers les 5.30 hores arribà al seu segon pis del carrer Aragó. El cotxe aparegué correctament aparcat al carrer, no molt lluny d'allà, i hi ha constància que arribà a entrar a la casa perquè es va treure les joies i deixà la roba per rentar. Què passà després? A qui obrí la porta, si era una jove responsable i gens imprudent? Per als que la coneixien és clar que l'intrús, si n'hi hagué, tenia certa confiança amb Ana Eva. Una prova que podria haver estat clau en la resolució del cas fou la càmera de trànsit del carrer Aragó que està ubicada just davant de l'edifici de la filòloga, i que podria haver recollit el moment de la seva sortida. Les cintes, però, s'esborren als pocs dies i no foren visionades a temps.

La professora impartia classes a Santa Mònica i havia treballat a l'acadèmia Estudi 6, fent classes de castellà a immigrants. Aquesta és una altra de les pistes seguides, ja que per motius laborals Ana Eva entrà en contacte amb certs estrangers de dubtoses referències. El seu company sentimental de tota la vida, amb el qual va trencar després de set anys de relació, fou un altre dels investigats, igual que un argentí molt amic de la jove. A més, existeix un retrat robot d'un sospitós que va ser vist el 20 d'octubre al portal de la seva casa, en actitud estranya. Què va passar aquella nit?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.