algo de nubes
  • Màx: 15.59°
  • Mín: 7.61°
15°

La màgia dels temps medievals és recuperada a la Fira d'Octubre

Centenars de persones visitaren la fira, malgrat la pluja i el vent

El món màgic dels cavallers medievals, els trobadors, les bruixes, els malabaristes i els comediants donaren vida ahir a la tradicional Fira d'Octubre de Campos. Un any més, el poble campaner retornà als temps de l'Edat Mitjana, malgrat l'amenaça de pluja i la jornada ventosa i inestable que caracteritzà el dia d'ahir. Centenars de persones, moltes d'aquestes estrangeres, visitaren el recinte de la fira, instal·lat davant de les arcades de l'Ajuntament, a la plaça de can Pere Ignasi i al carrer de Santanyí.

La Fira Medieval, però sobretot les seves atraccions, centraren tota l'atenció dels visitants. Més de 15 artesans locals hi donaren a conèixer la seva producció de manufactures. En aquest sentit, no hi faltaren la confecció de brodats antics ni una demostració de l'ofici de ferrer, com tampoc una bunyolada i una torrada de castanyes.

La inauguració de la fira tingué lloc cap a les 10.00 hores del matí, amb un pregó, una amollada de coloms i una cercavila de caparrots i de cavalls engalanats. Els Tambors del Comte, una cercavila a càrrec de la Batukada municipal de Campos i diferents actuacions de teatre medieval entretingueren grans i petits.

La novetat d'enguany és que la Fira Medieval s'allargarà fins avui vespre, amb el Firó Nocturn Medieval. Per animar aquesta festa nocturna, s'ha muntat un espectacle anomenat Nitinfern, amb una sortida de bruixes al recinte medieval i amb un ritual d'invocació de les ànimes de l'infern. A partir de la una de la matinada, tindrà lloc un altre espectacle, s'Espirafoc, una cercavila amb foc de les ànimes de l'infern, i la festa del Boc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.