algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

El Consell se subroga la infracció urbanística del càmping il·legal

L'Ajuntament no va obrir cap expedient a les obres de la Colònia

El president de la Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca, Antoni Pascual, va firmar l'11 d'octubre l'acord de subrogar-se la competència sancionadora de l'expedient d'infracció urbanística comesa al càmping de la Colònia de Sant Pere, amb motiu de la substitució de les casetes de fusta que hi havia per 90 construccions noves d'aproximadament 27 m2 cada una, de tipus modular i inamovibles. Les obres es dugueren a terme a començament de l'any 1999, emparant-se en una autorització de la Consellera de Turisme que incomplia el decret 13/1986 de 13 de febrer, d'aprovació de la nova ordenació dels campaments de turisme a les Illes Balears, més coneguda com la Llei de càmpings.

El regidor d'EU-EV, Julen Adrián, va registrar una petició de subrogació de competències al Consell el 26 d'abril d'enguany, una vegada comprovat que els serveis de disciplina urbanística de l'Ajuntament d'Artà s'havien negat durant més de tres anys a abordar aquesta infracció». El càmping de la Colònia «és un hotel urbanització enormement massificat, en sòl rústic, amb les xarxes corresponents d'aigua potable, clavegueram, electricitat i telèfon en cada caseta. De cap manera no es pot qualificar de càmping, ja que no s'hi pot acampar, ni tampoc introduir caravanes ni autocaravanes».

Segons la Llei de càmpings, només es pot dedicar fins a un 8% de la superfície total d'aquests llocs a les casetes fixes, mentre que en aquest s'hi dedica el 100%. «Tot això integra una oferta turística de baixa qualitat no ajustada a la legalitat. També incompleix l'article que obliga a tenir una plaça d'aparcament per cada 3 places hoteleres i l'article en el qual s'afirma que la parcel·la mínima és de 70 m2, ja que no hi arriben els 27 de les casetes instal·lades. Això és un exemple de permissivitat», critica Adrián.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.