cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

El programa gratuït bucodental per a menors inclou els empastaments

El PP acusa el Pacte de voler implantar un servei que ja existeix

El nou servei gratuït de salut bucodental per als nins de fins catorze anys anunciat pel president Antich en el seu discurs en el debat sobre l'Autonomia neix amb polèmica. La consellera de Salut i Consum, Aina Salom, va confirmar ahir que el Govern està ultimant els detalls per posar en marxa ««a partir de l'1 de gener del 2003» un nou servei gratuït de salut bucodental per als menors de fins a 14 anys» amb un cost anual aproximat als 38.000 euros.

«Hem proposat al Col·legi d'Odontòlegs la posada en marxa d'aquest servei que es durà a terme en totes les Illes», va explicar Salom, i va afegir que «la nostra intenció és que sigui gratuït, revisions, extraccions, amb tractaments de càries, empastaments i neteges bucodentales». Tot i això, va postil·lar que «el que ha de quedar clar és que en la mesura no entraria que la Conselleria de Salut i Consum costejàs els aparells d'ortodòncia».

Però aquesta proposta ha estat qüestionada pel Partit Popular. De fet, l'exdirector provincial de l'Insalut, Javier Rodrigo de Santos, ha manifestat que «en escoltar les paraules del president Francesc Antich pensàrem que havia incorregut en un error» i va matisar que la Gerència d'Atenció Primària ja va posar en marxa, el 1994, un programa de salut bucodental entre els menors.

La consellera de la Sanitat balear respongué que «la nostra proposta és nova» i matisà que no s'ha de confondre «amb les diferents campanyes que s'han duit a terme anteriorment perquè els menors prenguin consciència de l'important que és la salut bucodental»; unes campanyes que la Conselleria de Salut i Consum «pensa continuar realitzant».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.