muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Cort renuncia a reformar la plaça de l'Almoina abans de les eleccions

Els jutjats hauran de decidir si es lleva o no la creu dels Caiguts

La plaça de l'Almoina no es reformarà en aquesta legislatura. Així ho va confirmar ahir a Diari de Balears el tinent de batle d'Urbanisme de Cort, Rafel Vidal, el qual va explicar que «l'Ajuntament no té intenció de ficar-se en noves obres i prospeccions arqueològiques fins a les pròximes eleccions. Vidal ho va explicar després d'aprovar-se algunes modificacions en aquests projecte que suposa la renúncia al nou empedrat, substituït tan sols per una nova capa d'asfalt.

«La Comissió de Patrimoni considerava imprescindible que es fessin excavacions arqueològiques a la plaça de l'Almoina, i nosaltres creim que ara no és el moment de fer-les: el projecte l'acabarà el nou Ajuntament». Cort és perfectament conscient que en l'excavació de la plaça de l'Almoina poden aparèixer nombroses restes arqueològiques: «No és com en altres indrets on hem fet mesos de feina per a res», explicà Vidal.

Un altre dels fets que va voler destacar el tinent de batle d'Urbanisme es refereix a la situació de la creu dels Caiguts que hi ha devora de la Seu. Els membres de la Comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Palma demanaren que en la reforma del conjunt de la plaça de l'Almoina i la del Mirador es llevi la creu i, de fet, ho condicionà a la concessió de la llicència d'obra.

Segons l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma «aquesta és una mesura que no poden prendre, perquè la decisió és estrictament municipal». Com que les dues parts no es posaren d'acord, l'Ajuntament de Palma interposà un recurs en contra de la decisió del Consell Insular de Mallorca: «Ara haurem d'esperar la resolució judicial per saber què hem de fer».

Mentre s'espera aquesta resolució, continuen les obres de millora de la zona i del paviment. «Nosaltres canviarem l'empedrat com si la creu hi hagués de quedar, perquè pensam que tenim raó; si finalment el jutge considera que hem de llevar la creu acatarem la seva decisió i la llevarem i acabarem de pavimentar el Mirador. El que no farem serà esperar la resolució judicial», conclogué Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.