algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

La plataforma antiautopista demana la reobertura del tren de Migjorn

L'agrupació torna a l'activitat amb nous objectius després de tres anys de silenci

L'entrada del Pacte de Progrés al Govern balear eliminà el polèmic projecte d'autopista de Migjorn-Llevant impulsat pel PP. Ara, la plataforma en Contra de l'Autopista que va sorgir el 1997, i que deixà la seva activitat a finals de 1999, s'ha tornat a posar en marxa amb noves forces i reivindicacions, destacant la que persegueix la reobertura de la línia ferroviària de Migjorn. Ahir vespre s'havia de celebrar una reunió per debatre i estudiar, a més de la tornada del tren al sud de Mallorca, les solucions a la problemàtica carretera de Palma fins a Campos, una campanya d'adhesions i signatures, mobilitzacions, i, fins i tot, un possible canvi de nom de la plataforma o la creació d'un organisme paral·lel.

La recuperació de l'antiga línia ferroviària Palma-Santanyí «podria incorporar enllaços (ramals de connexió) amb l'aeroport, s'Arenal, Cala d'Or i ses Salines-Colònia de Sant Jordi», comentaren a Diari de Balears els portaveus Jaume Lladó i Joan Ignasi Servera.

D'altra banda, Lladó defensà «la millora de les carreteres existents, foment del transport públic, descentralització de serveis, l'elaboració d'un pla de xoc per reduir el nombre de cotxes de lloguer i la viabilitat de reobrir, també, la línia de tren de Felanitx per connectant"la amb la de Manacor i Santanyí». Com alternatives al desdoblament de la carretera, Lladó proposà «l'adequació de la via Llucmajor-Palma s'Aranjassa» i «l'eliminació de punts negres».

Amb tota aquesta moguda protagonitzada per la plataforma de Campos, es vol implicar també a particulars, partits polítics, entitats, institucions i col·lectius del conjunt d'aquesta i altres comarques.

Respecte a la tornada del tren a Migjorn el batle de Campos, Andreu Prohens, i l'Ajuntament de Felanitx hi estan a favor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.