cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

Pel PP és «insòlit» que Antich i els consellers protagonitzin el debat

González Ortea ho considera «un fet únic en la història del parlamentarisme»

104296

Ortea rosega claus per com li han muntat el debat.

José María González Ortea, portaveu del Partit Popular, que portagonitzarà demà el frec a frec amb el president Antich en el Debat de Política General que comença avui en el Parlament, protestà ahir perquè «Antich es passarà un caramull d'hores debatent amb el seu propis consellers i el seu vicepresident, mentre que l'oposició només podrà intervenir mitja hora». El debat comença avui amb el discurs institucional de Francesc Antich.

Segons Ortea, «aquest és un fet únic en la història del parlamentarisme democràtic. Ho he comentat amb molta de gent, i no es coneix, a cap altre lloc del món, res semblant: un president hores i hores amb els ministres i l'oposició callada. És còmic».

Ortea creu que quan a partir de les «sis o les set» de demà li toqui el torn per intervenir, «la gent que seguirà el debat per televisió (TV-2) ja s'haurà cansat convençuda que es troba davant un muntatge. Però això s'acabarà quan comenci el meu torn». Ortea afirmà que «probablement» parlarà dels casos Bitel i Formentera, en què el ministre Matas ha estat exculpat pel Suprem, «però no ho puc assegurar perquè me donen molt poc temps. És patètic. El PP representa quasi la metitat de l'electorat i tindrà moltes menys oportunitats que el Pacte de Progrés, que representa l'altra meitat».

Avui Antich farà un repàs dels assoliments del seu govern en els darrers tres anys. Encara que altres formacions controlin conselleries diferents, el president té sota les seves ordres directes la d'Hisenda, que és la que reparteix els doblers. Per tant, el que hagin fet PSM, EU o Els Verds també depèn dels recursos que han tingut. Demà dematí parlaran, de menor a major, Santiago Ferrer (COP Formentera), Joan Buades (Verds) i Maria Antònia Munar, Eberhard Grosske (EU) i Pere Sampol (PSM). L'horabaixa intervendrà el portaveu del PSIB-PSOE, Andreu Crespí. Al final, i després de rèpliques i contrarèpliques, arribarà el torn d'Ortea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.